Tuesday, May 20, 2014

သစ္သီး၊ သစ္ရြက္မ်ားကို အႏၱရာယ္မျဖစ္ေအာင္ စားနည္း


---------------------------------------------------------------
ပန္းသီးစားခါနီး သတိထားၾကပါ။ ကုန္တိုက္၊ စူပါမားကက္ႏွင့္ ေစ်းဆိုင္တို့မွာ ေရာင္းခ်ေနတဲ့ ပန္းသီးႏွင့္ အျခားအသီးမ်ားမွာ ေရရွည္ထားခံေအာင္ႏွင့္ အေအးခံႏိုင္ေအာင္ ဖေယာင္းသုတ္ထားတတ္ၾကပါတယ္။ Becox wax ကို သုတ္လိမ္းထားျပီး ဘတ္တီးရီးယားပိုးမ်ား မ၀င္ေအာင္၊ ေၿခာက္ေသြ႔ၿခင္းလည္း မၿဖစ္ေပၚေအာင္ လုပ္ထားၾကပါတယ္။
အခြံခါြျပီး စားသူမ်ားအတြက္ ဘာမွမျဖစ္ေပမယ့္ အခြံမခြါပဲ ကိုက္စားတတ္သူမ်ားအတြက္ အလြန္အႏၱရာယ္ၾကီးပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္ ပံုမွာ ျမင္ရတဲ့အတိုင္း အခြံကို ေရေဆးထားတဲ့ ဓါးအသန့္ႏွင့္ ဖေယာင္းမ်ားကို အရင္ ျခစ္ထုတ္လိုက္ျပီး ေရထပ္ေဆးကာ စားၾကဖို့ က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ တုိက္တြန္းထားပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ေစ်းက၀ယ္လာတဲ့ သစ္သီးသစ္ရြက္ေတြကို ေရအရင္ေဆးျပီးမွသာ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ၾကဖို့ပါ။
ဒီေခတ္မွာေတာ့ အသီးအရြက္မ်ားဟာ ပိုးသတ္ေဆးႏွင့္ ေရရွည္အထားခံေအာင္ ေဆးျဖန္းထားတဲ့ အသီးအရြက္မ်ားဟာ အလြန္ကို မ်ားျပားေနပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္ ေစ်းက၀ယ္လာျပီးတာနဲ့ မလွီးမျဖတ္မီ ေရဇလံုထဲထည့္ျပီး ေရအရင္ေဆးလိုက္ပါ။ လွီးျဖတ္ျပီးရင္လည္း မခ်က္မီ ေရဇလံုထဲကို ရွာလကာရည္ ၂ဇြန္း၊ ၃ ဇြန္းခန့္ထည္ျပီး ခဏေလာက္ စိမ္ထားလိုက္ပါ။ ျပီးမွ ေရျပန္ေဆးေက်ာသန့္စင္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ပါက အႏၱရာယ္ကင္းရွင္းျပီး ေရာဂါလည္း မျဖစ္ႏိုင္ေတာ့ပါဘူး။
အသက္ကိုဉာဏ္ေစာင့္ဆိုသည့္အတိုင္း ဉာဏ္ႏွင့္ယွဥ္ျပီး အႏၱရာယ္ကင္းစြာ စားေသာက္ႏိုင္ၾကေစဖို့ ေမတၱာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါသည္။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (တုိင္းခမ္းတီ)
ကိုးကား။ ။ Cleaning Fresh Fruit and Veggies with a Homemade Veggie Wash

No comments:

Post a Comment